„O carte este ca o cheie către camere necunoscute din castelul care este înăuntrul nostru.”
(Franz Kafka)

miercuri, 1 aprilie 2015

Filme 2014-2015 vs. Cărţi (2) :"Dark Places" (2015) / "Locuri întunecate"- Gillian Flynn (2014)


O dramă-mister-thriller (2015) în regia lui Gilles Paquet-Brenner inspirată din romanul omonim (New York Times Bestseller) scris de Gillian Flynn, cu Addy Miller, Charlize Theron, Christina Hendricks

http://www.imdb.com/title/tt2402101/

http://www.cinemagia.ro/filme/dark-places-590986/






http://gillian-flynn.com/dark-places/


Gillian Flynn are licenţa în literatură engleză şi jurnalism la University of Kansas şi un masterat în jurnalism la Northwestern University din Chicago. Timp de zece ani a scris pentru revista Entertainment Weekly.Sharp Objects, romanul său de debut (2006), a câştigat de două ori Dagger Award.

Locuri întunecate a fost nominalizat la Ian Steel Dagger Award acordat de Crime Writers’ Association şi a câştigat Dark Scribe Magazine Black Quill Award pentru Dark Genre Novel of the Year. De asemenea, a figurat pe lista de bestselleruri a publicaţiei New York Times.



De aceeaşi autoare, la Editura Trei, a apărut romanul Fata dispărută.

http://www.edituratrei.ro/product.php/Gillian_Flynn_Locuri_întunecate/2654/



"O poveste care-ţi dă fiori, condusă cu măiestrie de un autor incredibil de talentat. " (Chicago Tribune)



Libby Day avea şapte ani când mama şi surorile ei au fost ucise în "Sacrificiul Satanic" din Kinnakee, Kansas. Ea a scăpat şi a depus mărturie că Ben, fratele său mai mare, a comis crimele. Douăzeci şi cinci de ani mai târziu, Club Omor — o societate secretă pasionată de crime celebre — o contactează pe Libby şi o presează să le ofere detalii despre acea noapte sângeroasă, pledând pentru nevinovăţia lui Ben. Libby se implică în investigaţie, dar pe măsură ce aceasta o poartă din cluburile sordide de striptease din Missouri până în oraşele turistice abandonate din Oklahoma, adevărul inimaginabil iese la iveală. Ajunge, aşadar, în punctul de unde a pornit: fugind din calea unui ucigaş.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu