„O carte este ca o cheie către camere necunoscute din castelul care este înăuntrul nostru.”
(Franz Kafka)

luni, 30 martie 2015

Filme 2014-2015 vs. Cărţi (1) : "This is Where I Leave You"/"O săptămână nebună" (2014) vs."Aici ne despărţim"- Jonathan Tropper)



This Is Where I Leave You este o comedie-dramă americană în regia lui Shawn Levy. Este ecranizarea romanului cu acelaşi titlu al lui Jonathan Tropper, care de altfel a scris şi scenariul filmului lansat în septembrie 2014. 

http://www.cinemagia.ro/filme/this-is-where-i-leave-you-488256/
http://www.imdb.com/title/tt1371150/





JONATHAN TROPPER este scriitor şi profesor de limba engleză la Manhattanville College.
S-a născut în 1970 în oraşul New Rochelle, New York, a studiat limba engleză şi a obţinut o diplomă de master în creative writting la New York University.

Romanele lui se bucură de un mare succes internaţional, fiind traduse în peste douăzeci de limbi, iar trei dintre ele au fost adaptate pentru televiziune.

Temele cărţilor lui Tropper par să izvorască din experienţele personale ale autorului, iar oraşul natal este principala sursă de inspiraţie pentru personajele sale. 

În momentul de faţă, scriitorul american lucrează la seria de televiziune Banshee, care va fi filmată în Charlotte, Carolina de Nord. 

Romanul său This is Where I Leave You a fost publicat în 2009 în SUA şi imediat după aceea în alte 21 de ţări, peste tot fiind în topul celor mai bine vândute cărţi.

"Un roman splendid despre bărbaţi - despre senzualitatea, patimile şi farmecul lor."
            (The Washington Post)

"Fiecare pagină uimeşte prin subtilitate şi căldură. Tropper îl surprinde pe cititor prin profunzimea cu care tratează relaţiile de familie."
                       (Los Angeles Times)


Cartea a apărut în România la Editura Litera, în 2012, în traducerea Corneliei Marinescu, cu titlul
"Aici ne despărţim".




"Cele şapte zile pe care fraţii Foxman sunt nevoiţi să le petreacă împreună generează un studiu irezistibil despre familie, cu bunele şi cu relele ei. Povestea aceasta este aproape genială."
                               (The Daily News)


"O poveste pătrunzătoare despre conflictele din familia modernă...incredibil de interesantă."
                                     (Times)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu